Over Linsey

Hoi! Mijn naam is Linsey Van de Brande. Ik woon samen met de papa van mijn 2 kinderen in het beboste Hechtel-Eksel te Limburg BE. Ik houd van Qigong, ukelele spelen en creatief bezig zijn. En tekenen is daar mijn grote uitlaatklep in!

Als kind al kon ik me mateloos ontspannen bij het tekenen. Later leerde ik voor kleuterleidster en dus wat goede prentenboekjes en tekeningen voor kinderen zijn. In mijn latere job als begeleidster in de opvang konden de kinderen genieten van de tekeningen die ik voor spelletjes maakte.

Door aan kinderanimatie te doen had ik reeds op jonge leeftijd een bijberoep en dat uitte zich in best een grote interesse in marketing en Sociale media. Ook leerde ik zelf websites bouwen en leerde de wonderen kennen van het Adobe pakket.

Toen ik Corona kreeg was ik voor langere tijd stevig buiten strijd was om fysieke inspanning te doen. Mijn tekeningen hebben me getroost en de moed gegeven om door te gaan. Toen is ‘Ik voel me tekening’ in het leven geroepen.

‘Ik voel me tekening’ is misschien een gekke naam? Een leraar psychologie vertelde ooit dat we te weinig woordenschat gebruiken om onze gevoelens te uiten. We voelen ons ‘goed’ als men vraagt hoe het met ons gaat. We vinden iets ‘fijn’ of ‘niet fijn’. Hij daagde ons uit om meer woorden te vinden. Uiteindelijk kwamen we bij het punt dat alle woorden goed zouden kunnen zijn zo lang het je gevoel juist weergaf en begonnen we al grappend te jammen met zinnen als ‘ik voel me zwembad’ of ik voel me chocolade’. Ik vond dat zo’n fantastisch idee dat dat mijn verdere leven is blijven hangen. In m’n periode van rust kwam bij mij dus ‘ik voel me tekening’ naar boven!

Soms kun je met tekeningen dingen zeggen die je anders niet kon zeggen. Zelfs meer zeggen dan het verhaal zelf. Een ludieke tekening voor de verjaardag van een kameraad. Een groepsfoto waar een overleden familielid bij staat. Een prent van de hond die niet blijft stilzitten voor de foto. Dé ultieme aankondiging om je kleintje aan de wereld te presenteren. Een kalender met originele prenten die je bedrijf weergeven om cadeau te geven je klanten. Een sfeervolle kerstkaart die net even wat anders is.

Ik werk graag met aquarel, maar ook digitaal weet ik mee uit te leven. Ik wil zeggen waar niet altijd de juiste woorden voor zijn. Want soms… voel je je gewoon… tekening!