Als kind was ik altijd al creatief bezig. Als ik niet aan het tekenen of knutselen was… tja,… dan was ik waarschijnlijk ziek ;o)

Als jong volwassene had al wel in fabrieken en in horeca vakantiejobs gedaan. Maar de uiteindelijke jobs die mij het meeste konden bekoren waren creatieve jobs die werkten met kinderen. Dus ik ging na mijn studies werken in de buitenschoolse kinderopvang in combinatie met een eigen kinderanimatie bedrijf in bijberoep.

Nu ik zelf kinderen heb en het niet elk weekend zo druk meer hoeft te zijn, komt mijn tekenpassie weer bovendrijven. In 2022, een jaar nadat ik weer volop aan het tekenen was, illustreerde ik mijn eerste project kinderboeken (de boekenreeks Guus voor het leesproject “Liever Lezen”) en dat smaakte naar meer. Iets met meer energie krijgen als ik met een potlood op een papier kan schetsen… Ik wordt er gewoon helemaal ZEN van (voor de rest ben ik okee hoor).

Linsey
Linsey Van de Brande, illustratrice

Ik weet uit ervaring hoe kinderen denken en dat is fijn om weer te geven in de illustraties. Ook zijn kinderen en baby’s gewoon leuke figuren om te tekenen omdat ze veel meer variatie tonen in uitdrukkingen en houdingen dan volwassenen. Ik hou gewoon van de uitdaging om bewegingen visueel te maken.

Verder hou ik erg veel van Qigong, wandelingen maken in de natuur en uitstappen doen met mijn gezin!